Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü Öğrencileri Almanya'da Zorunlu Stajlarında

Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerimiz, partner üniversitemiz Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde zorunlu stajlarını yapıyorlar.

Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Solar Enerji Sistemimizi Gezdiler

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 2019 yılının mart ayında devreye alınan solar enerji sistemimizi gezdiler.

Nobelli kimyagerlerle çalışan tek kadın, Dr. Orkide Çoşkuner-Weber’in alzheimer makalesi prestijli bilim dergisinde

Fen Fakültesi Moleküler Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Orkide Coşkun Weber' in alzheimer konulu makalesi, American Chemical Society’ nin prestijli bilim dergisi “Journal of Chemical Information and Modeling” de yayımlandı.

Prof. Dr. İsmail Duman'ın "Türkiye'de Bor Gerçeği" Konuşması

Dr.-Ing. Çağatay Elibol'un daveti ve TAÜ Malzeme Bilimi Kulübü organizasyonu ile Prof. Dr. İsmail Duman 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'de YDYO Seminer Salonunda 'Türkiye'de Bor Gerçeği' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Enerji Konferansı Araştırmacıları Muğla’da Bir Araya Getirdi

Türk-Alman Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Enerji ve Enerji Hesaplamaları Konferansı (ICSEEC 2019), 12-14 Nisan tarihlerinde Muğla, Köyceğiz’de gerçekleştirildi.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü Öğrencileri Almanya’da Teknik Gezide

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ve Darmstadt Teknik Üniversitesi (TUD) Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümlerinin (MBT) ortak çalışması ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) desteğiyle Temmuz ayında bir teknik gezi organize edildi.