Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü Öğrencileri Almanya’da Teknik Gezide

28.09.2018

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ve Darmstadt Teknik Üniversitesi (TUD) Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümlerinin (MBT) ortak çalışması ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) desteğiyle Temmuz ayında bir teknik gezi organize edildi.

TAÜ’nün partner üniversitelerinden Darmstadt Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı gezi 14 gün sürdü. Programa lisans eğitimlerinin birinci yılını tamamlayan yedi öğrenci katıldı. Almanya’daki gezi programı kapsamında tanınmış firmalar, araştırma enstititüleri, laboratuvarlar ziyaret edilerek, üniversitede verilen derslere katılım sağlandı. En önemli gezi noktaları arasında Merck Darmstadt firması, Ağır İyon Araştırma Enstitüsü (GSI), TUD Rüzgar Tüneli, Fechenheim/Frankfurt’taki Mainova Biyokütle Elektrik Santralı, Avrupa Uzay Operasyonları Merkezi (ESOC) ile Darmstadt Üniversite ve Şehir Kütüphanesi yer aldı.

Ayrıca malzeme bilimi laboratuvarları, TUD Fotovoltaik Tesisi, TUD Ölçme Tekniği ve Aerodinamik Laboratuvarları ile Darmstadt Malzeme Testleri Kurumu (MPA) ziyaret edildi.

Kültürel aktivite bakımından ise Darmstadt ve Frankfurt’ta görülmeye değer yerler ziyaret edildi.

Öğrenciler Almanca dil bilgilerini geliştirebilmek için Darmstadt’taki öğrencilerle ve koşu gurubuyla röportaj yapma gibi çeşitli çalışmalarda bulundu. Bunun yanı sıra ’Bir Şirkete Nasıl Başvuru Yaparım’ başlığı altında hem yazılı hem sözlü alıştırmalar yapıldı. Programın hazırlanması ve uygulanmasından çok memnun kalan öğrenciler, anlatılan konuları perçinleyebilmek için küçük sunumlar hazırlayarak öğrendiklerini tekrarladılar. Almanya’da gerçekleştirilen bu program, öğrencilerin dil bilgilerini geliştirmelerine, TAÜ’nün akademik ve sanayi partnerleri ile ilk temaslarını kurmalarına ve onların iki kültür arasında köprü kurabilme becerilerine önemli katkı sağladı.